8.6.11

Οι άλλες πλατείες των οργισμένων Ελλήνων

07/06/2011 {αποσπάσματα απ' τις εφημερίδες}


Πρωτόγνωρες μέρες ζουν όλες σχεδόν οι μεγάλες πόλεις της χώρας με χιλιάδες πολίτες να τολμούν δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αγρίνιο
Περίπου 300 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρέμεναν ώς τα μεσάνυχτα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου διαδηλώνοντας κατά της κυβερνητικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Μουσικό συγκρότημα έδωσε ιδιαίτερο τόνο στη συγκέντρωση.
Αλεξανδρούπολη
Πάνω από 1.500 συγκεντρώθηκαν στην παραλία της πόλης σε μία εντυπωσιακή για τα τοπικά δεδομένα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής του Μνημονίου. Οι συγκεντρωθέντες στο τέλος έκαναν και πορεία σε όλη την παραλιακή λεωφόρο ως τον φάρο.
Βόλος
Πάνω από 2.000 Βολιώτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων πολιτών στην παραλία του Βόλου, φωνάζοντας το σύνθημα: «Μας φαίνονταν μεγάλοι γιατί ήμασταν σκυφτοί, σηκώσαμε κεφάλι, θα σκύψουνε αυτοί».
Ηράκλειο
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», αυτή που έγινε την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας. Χιλιάδες Ηρακλειώτες είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ελευθερίας και εκφράζουν την αγανάκτηση τους, άλλοι με ποδήλατα, άλλοι με μηχανές και άλλοι με κατσαρόλες, σφυρίχτρες, κουδούνια και ελληνικές σημαίες.
Κομοτηνή
Εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στην Κυριακή το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και συζήτησαν όλα τα μεγάλα ζητήματα τόσο της χώρας όσο και της περιοχής. Το θέμα του χρυσού καθώς και αυτό των διοδίων είχαν την τιμητική τους. Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει γη και ύδωρ στις εταιρείες χρυσού για να οργώσουν την θρακική γη.
Λαμία
Η Κυριακάτικη συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη. Με κόσμο γέμισε η Πλατεία Πάρκου, ενώ τον τόνο της συγκέντρωσης ανέβασαν οι 21 ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων που μετείχαν με τα αυτοκίνητα τους.
Λάρισα
Γέμισε και η κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου πραγματοποιείται ανάμεσα σε άλλα και «χαριστικό παζάρι». Οι «Αγανακτισμένοι» ανάρτησαν ζωγραφιές, αλλά και συνθήματα με ιστορικές αναφορές σε λαούς που αντέδρασαν.
Πάτρα
Οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας καλούσαν από νωρίς τους πολίτες να γεμίσουν την πλατεία της οργής, συμμετέχοντας στις ειρηνικές διαδηλώσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε και μηχανοκίνητη πορεία. Στους δρόμους βγήκαν και δύο καρναβαλικές φιγούρες, του Θ. Πάγκαλου και της Άγγ. Μέρκελ, ενώ χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου κρατώντας πλακάτ με γελοιογραφίες.
Πύργος
Πάρα πολλοί και στον Πύργο Ηλείας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ιατρίδη, ενώ πριν πραγματοποίησαν και πορεία με κατάληξη την κεντρική πλατεία της πόλης, καλώντας με ντουντούκες τους συμπολίτες τους να ξεσηκωθούν.
Τρίκαλα
Χιλιάδες είναι οι Τρικαλινοί που μέσω Διαδικτύου λένε «Ναι» στους Αγανακτισμένους, όμως στη χθεσινή συνάντηση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων ήταν μόλις κάποιες εκατοντάδες.
Χανιά
Χιλιάδες Χανιώτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία της Αγοράς. Ήταν -μετά από εκείνη της πρώτης μέρας- η μεγαλύτερη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: